Nekem jöttek, mikor fizetnek?

2014.07.02. 14:22

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tavaly októberben történt a baleset, egy nagy forgalmú lámpás kereszteződésben. Én álló helyzetből indultam, balra kanyarodva mikor megkaptam a sávomra vonatkozó nyilas zöld jelzést. Mikor majdnem befejeztem a kanyarodást, egyenesen haladva nekem jött nagy sebességgel egy jármű. Az elmondása alapján sárgán hajtott át. A lámpaváltási fázisterven látszik hogy nem lehetett sárga. Nagyon is piros volt. Ő viszont azt állítja, az egyenesen haladó lámpáját nézhettem (szerinte..) Gépjárművem az ütközés erejétől 180 fokban megpördítette. Sok idő elteltével őt hozta károkozónak a rendőrség, de határidőn belül felebezett. így a rendőrség továbbküldte a bíróságnak. Kötelező felelősségbiztosításra csináltatnám meg az idős járművemet. Kárszemle is megvolt, vajon fizet a biztosító, vagy meg kell várni, a bírósági eljárást. Ameddig szép csendben elkorhad a járművem..

Köszönettel: Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján mivel a károkozó fellebbezéssel élt és bíróság fog dönteni a jogalapi/ felelősségvállalási/ kérdésben, ezért a káresemény kapcsán érintett biztosítótársaságoknak a jogerős bírósági ítélet alapján kell eljárniuk a téríthetőségre vonatkozólag. A biztosítótársaságokra a rendőrségi határozat felelősségvállalási kérdések eldöntése tekintetében nem kötelező érvényű, viszont a bírósági határozat igen. Lehetősége van azonban a baleset napjától a kifizetés napjáig késedelmi kamat igényt bejelenteni az illetékes biztosítótársaságnál a kártérítési összegre vonatkozólag.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.