2014.07.15. 08:51 Módosítva: 2014.07.15. 08:51

Tisztelt Biztosításdoktor!

Kérem tisztelettel, véleményezzék, esetlegesen adjanak útmutatást, jó tanácsot az alábbi ügyemben.

2014.07.08-án gépjárművemmel megálltam szabályosan az úttest szélén, a parkolásra kialakított megállóhelyen. Az út fölé benyúló fa állapotát tüzetesen nem vizsgáltam meg, hiszen gyors rátekintéssel látszott, hogy egy élő zöld levelekkel teli fa. Miután pár perc után visszatértem a gépjárművemhez, láttam, hogy a gépháztetőmön egy elég nagy (kb 2-2,5 méter hosszú) elszáradt faág van. Az esetről, gépjárművem sérüléséről, fáról (amelyen rengeteg hasonlóan elszáradt faág is jól látható, és a képeken is kivehető), környezetéről készítettem képeket is. Sajnos a motorház tetején kisebb horpadások, és erősebb hosszanti karcolások is keletkeztek. A tegnapi napon volt erősebb zivatar városunkban (Szeged), de ez idő alatt garázsban volt az gépjármű. Miután elült a vihar, és kitisztult az ég, (ez hozzávetőlegesen kb: 1 óra volt) elindultam utamra, és ezután parkoltam le az ominózus helyszínre.

Ilyen esetben az illetékes Önkormányzathoz forduljak, vagy a (KGFB) biztosítómhoz forduljak a kárbejelentéssel? Milyen a bejelentéssel kapcsolatos fortélyokra figyeljek oda?

Válaszukat előre is köszönöm!

Maradok tisztelettel: N.A.L.

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján jól gondolta a helyi Önkormányzat ügyfélszolgálatához fordulhat kérve segítségüket, mert amennyiben a biztosításukban szerepel fedezeti elemként, ezen káreseményre vonatkozó térítési lehetőség akkor az illetékes biztosítótársaság fogja rendezni, kifizetni a keletkezett káreseményt. Elérhetőségükről a honlapjukon tájékozódhat. A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése alapján a harmadik személynek okozott károk téríthetőek, ez pedig mivel saját kár nem tartozik a térítési körbe.

Saját biztosítás terhére csak casco biztosítás esetén lehet rendezni ezen káreseményt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.