2014.07.21. 14:53

Üdvözlet!

2014.07.16.-án a délutáni órákban haladtam a motorkerékpárommal a 24-es főúton. Mátrafüred után az első kanyarok egyikében a motor kicsúszott alólam és balesetet szenvedtem. A baleset az úttestre kiömlött vastag olaj csík miatt következett be ami a sáv közepén - mint később kiderült - kilométereken keresztül ki volt folyva. A helyszínre rendőrt hívtam akik helyszínelés folytattak le. Kérdéseim a következőek lennének. A motorban keletkezett kárt a saját biztosítómmal vetessem fel vagy kihez forduljak ez ügyben (casco nem volt a motoron)? Amennyiben a rendőrség nem találja meg az elkövetőt van e lehetőségem a károm kifizettetésére?

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében is leírta, hogy ismeretlen elkövetőről van szó a rendőrségi nyomozás által remélem ,hogy meglesz. Előzetesen kérheti a szívességi kárfelvételt a saját gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosító társaságtól, de mivel nem rendelkezik casco biztosítással ,amennyiben az elkövető kiléte ismeretlen marad, saját magának kell a helyreállítási költségeket fedeznie, mert a gfb. szerződése csak harmadik személynek okozott kár esetén fizet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.