2014.07.31. 11:47

Tisztelt Biztosításdoktor.

Hazafelé tartottam az autómmal és vezetés közben hírtelen álmosság tört rám és elaludtam, így neki mentem egy oszlopnak. Az autón van casco biztosítás, a kárszakértő totálkárosra vette de a casco elutasította a kárigényt azzal az indokkal hogy súllyos gondatlanságból keletkezett a kár mivel elaludtam. Nem tudom ezt elfogadni, a szerződésben ilyen esetről nincs szó. Mit lehetne ez ügyben tenni?

Előre is köszönöm. Üdv.

Tisztelt Érdeklődő!

A casco biztosítási szerződés biztosítási feltételében csak a kizárások között szerepelő tételek mentesítik a biztosítótársaságot a fizetés alól. A súlyos gondatlanságot a pillanatnyi fáradtság nem meríti ki, ezért javaslom írjon a kárszámra történő hivatkozással felülvizsgálatot kérő levelet az illetékes biztosítótársaságnak, kérve jogalapi döntésük megváltoztatását. Igényének érvényesítéséhez jogi segítséget is kérhet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.