Két kocsim van, de csak az egyikre fizetném a biztosítást

2014.09.15. 13:57

Jó napot,

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy jelenleg 2 autónak is a tulajdonosa vagyok. Viszont az egyik autót az öcsémnek adtam (nem írtunk semmilyen papírt) és a biztosítás szintén mind a 2 kocsira a nevemen van.

Az elajándékozott kocsi volt meg régebb óta és a most vett másik kocsi biztosítása ismét nulláról indul, tehát jóval többe kerül. Hogyan oldhatnánk azt meg, hogy az elajándékozott kocsi biztosítása ne az én nevemen legyen, illetve annak bónusz-maluszát át tudjam vinni a saját mostani autómra.

Lehetséges ez bármiféle üzembentartó vagy tulajdonos csere nélkül is? A kocsi maradna az én nevemen a biztosítást pedig az öcsém fizetné.

Előre is köszönöm a segítséget, F.O.

Tisztelt Érdeklődő!

Levelére válaszolva a megszolgált bonusz fokozat, gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződések közötti áthelyezésére a jelenlegi törvényi szabályozás nem ad lehetőséget. Abban az esetben ha az elajándékozott gépjármű forgalmi engedélyében bejegyzett üzembentartóként a gépjármű használója kerül bevezetésre, akkor mivel ezen okmány módosítás alapján neki biztosítási kötelezettsége keletkezik,/ saját névre szóló gfb. szerződést kell kötnie/ a meglévő szerződés lemondásával a felszabduló bonusz fokozat az Ön jelenlegi szerződésére átvihetővé válik.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.