Elkerülhető a fedezetlenségi díj autóvásárláskor?

2014.09.22. 11:33

Tisztelt Biztosításdoktor!

Hogy kerülhetem el a fedezetlenségi díj megfizetését használt autó vásárlásakor? Ha kimegyek az autópiacra, kiválasztom és rögtön elhozom a kocsit, akkor már csak másnaptól tudok rá KGFB-t kötni, és így a vásárlás napjára kiszabják rám a fedezetlenségi díjat. Ugyanakkor nyilván nem tudhatom előre az autó adatait, amit még ki sem választottam, hogy már előző nap megkössem rá a biztosítást?

Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel, G. András

Tisztelt Érdeklődő!

A kiválasztott gépjárműre történő gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződést a tulajdonjog átruházási szerződés napjától megkötheti interneten, és a kockázatviselés már ezen naptól elindul így mentesül a fedezetlenségi díj fizetés alól, és egyben azonnal rendelkezik biztosítással amelyre a halasztott díjfizetés szabályai vonatkoznak. 

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.