Lemondtam a cascot, de még él

2014.09.29. 15:45

Tisztelt Cím!

Autómat februárban parkolás közben megtörték, betétlapot nem hagytak, így kénytelen voltam rendőrt hívni. Úgy tudtam édesanyám lemondta a casco-t. Az autót nem csináltattam még meg. Viszont tegnap kaptam egy levelet a biztosítótól, hogy 2014. november végéig él még a casco biztosításom. Kérdésem az lenne, hogy ez a káresemény februárban történt ugyan, de most derült ki, hogy van casco az autón. A káresemény és a bejelentés között mennyi ideig lehet bejelenteni a kárt?

Köszönettel, K. Barbara

Tisztelt Érdeklődő!

A kárbejelentést a bekövetkezést követő legrövidebb időn belül be kell jelenteni a szerződést kezelő biztosítótársaságnál, a következményi károk - pl: korrodálás - elkerülése végett. A kárbejelentésre vonatkozó szabályozást a casco biztosítási feltételek, ügyfél tájékoztató tartalmazza.

Mivel azonban az Ön esetében leírtak alapján, azt gondolom speciális helyzetről van szó, a részemre leírtakat bocsássa az illetékes biztosító rendelkezésére, és tegye meg a kárbejelentést, amely alapján a biztosítótársaság a kárrendezési eljárást elkezdheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.