Nem akarja aláírni a nyilatkozatot

2014.10.01. 11:48

Tisztelt Biztosításdoktor!

Férjem augusztus végén a nagybani piacon parkolt és rakodott ki az autónkból. Ekkor egy másik autó neki tolatott és benyomta az oldalsó ajtónkat (a kasznis szerint kb. 120e Ft a kár). Az esetre van egy tanúnk is. A károkozónál nem volt betétlap, így megadta az adatait és kérte, hogy hívjuk fel másnap, mert KGFB-n kívül szeretné rendezni a kárt. Férjemnél sajnos nem volt papír, ezért nem íratta alá vele, hogy elismeri a kárt.

Azóta hívogatjuk, de csak halogat különféle indokokkal. Megírtam a nyilatkozatot és elvittük neki (amiben elismerné a kárt), de nem írta alá, mondván, hogy ő nem jogász és nem tudja, hogy ez mennyire hátrányos rá nézve. Tudom, hogy férjemnek nem így kellett volna eljárnia, de ezen már nem tudunk változtatni. Ön szerint tehetünk-e valamit az illető ellen, vagy kénytelenek vagyunk "benyelni" a kárt? Azt sem tudjuk, KGFB-je van-e egyáltalán. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: H.Ágnes

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtakból arra következtetek, hogy a másik károkozó gépjármű üzembentartója, kérésre sem hajlandó írásban megerősíteni a felelősségvállalásra vonatkozó elismerést. Önnek lehetősége van a saját biztosítójától segítséget kérni arra vonatkozólag ,hogy melyik biztosítótársaságnál van a másik gépjármű kötelező felelősségbiztosítása.

A kapott információ birtokában az illetékes társaságnál kérem tegye meg a bejelentését, rendelkezésükre bocsátva a részemre leírtakat is valamint a tanú elérhetőségeit, nevét amely alapján a biztosítótársaság nyilatkoztathatja őt a látottakról.

A felelősségvállalásra vonatkozólag a biztosítótársaság a részes felet megkeresi írásban eredménytelenség esetén Ön feljelentéssel élhet. Amennyiben a károkozó gépjármű üzembentartója nem rendelkezett a baleset időpontjában érvényes gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződéssel, akkor a MABISZ fogja kártalanítani Önt, ezen eljárás részleteiről,- korábbi válaszaim között szerepel - ha szükség lesz rá a biztosítója tájékoztatni fogja Önt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.