Hogyan tovább ismeretlen károkozó elleni feljelentés után

2014.10.07. 14:31

Tisztelt Biztosításdoktor!

Autómat egy parkolóházban meghúzták, két elem sérült, amelyeket fényezni kell - kb. 50 000 Ft-ra becsülöm a kárt. Az esetet nem láttam, de egy szemtanú, és a biztonsági kamerák felvétele alapján feljelentést tettem a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A kérdésem az lenne, hogyan lépjek tovább. Az autót szeretném minél hamarabb megjavíttatni - a kérdésem az, hogyan fogok a pénzemhez jutni, amennyiben a rendőrségi eljárásnak lesz eredménye.

Köszönettel, Mihály

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által közölt információk alapján a káresemény rögzítése megtörtént, valamint független szemtanú is rendelkezésre áll, ezért nincs más teendője mint felkeresni a saját biztosító társaságát és kérni közreműködésüket a káresemény rögzítéséhez. A biztosítója a károkozói rendszám ismeretében alapján tájékoztatni fogja Önt, melyik biztosítótársasághoz kell fordulnia - okozó biztosítója - igényének érvényesítéséhez. Kérem bocsássa rendelkezésükre a részemre leírtakat, valamint a szemtanú elérhetőségét amely alapján nyilatkozat tételét kérheti az illetékes biztosító kárügyintézője.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.