Hogyan tovább ismeretlen károkozó elleni feljelentés után

2014.10.07. 14:31

Tisztelt Biztosításdoktor!

Autómat egy parkolóházban meghúzták, két elem sérült, amelyeket fényezni kell - kb. 50 000 Ft-ra becsülöm a kárt. Az esetet nem láttam, de egy szemtanú, és a biztonsági kamerák felvétele alapján feljelentést tettem a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A kérdésem az lenne, hogyan lépjek tovább. Az autót szeretném minél hamarabb megjavíttatni - a kérdésem az, hogyan fogok a pénzemhez jutni, amennyiben a rendőrségi eljárásnak lesz eredménye.

Köszönettel, Mihály

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által közölt információk alapján a káresemény rögzítése megtörtént, valamint független szemtanú is rendelkezésre áll, ezért nincs más teendője mint felkeresni a saját biztosító társaságát és kérni közreműködésüket a káresemény rögzítéséhez. A biztosítója a károkozói rendszám ismeretében alapján tájékoztatni fogja Önt, melyik biztosítótársasághoz kell fordulnia - okozó biztosítója - igényének érvényesítéséhez. Kérem bocsássa rendelkezésükre a részemre leírtakat, valamint a szemtanú elérhetőségét amely alapján nyilatkozat tételét kérheti az illetékes biztosító kárügyintézője.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.