Nincs hivatalos papír a vétkesről

2014.10.13. 11:25

Tisztelt Biztosításdoktor!

Közel fél éve szenvedtünk balesetet az autónkkal. A szembe jövő autó a kanyarban áttért a mi sávunkba (záróvonalon), és összeütköztünk. A rendőrséget értesítettük, a szembejövő sofőr szondája pozitív lett, őt bevitték. A rendőrség azt mondta, hogy vérmintát továbbküldték toxikológiára, legyünk türelemmel. Közben mi elmentünk a -vélhetően- vétkes fél biztosítójához, megtörtént a kárfelvétel, megállapították a kárösszeget, amit akkor utal felénk a biztosító, ha igazoljuk a jogalapot. Párom fölhívta a rendőrséget és az alábbi tájékoztatást kaptuk: a toxikológia eredménye megvan, amfetamimt találtak benne. Az ügy orvosszakértő elé kerül, majd a rendőrség átadja az ügyet az ügyészségre, így csak a bírósági ügy lezárásakor kapunk hivatalos papírt. Hogy ez mennyi idő, arra a rendőrség nem tud tájékoztatást adni, de annyit elárultak, hogy hosszú lesz.

Egyetlen hivatalos papírunk van az esetről, a helyszínelési jegyzőkönyv (azt hiszem így hívják), amiben csak annyi szerepel, hogy adott napon, ilyen meg ilyen rendszámú autók ütközésekor rendőrségi helyszínelés történt. Kérdésem az, hogy tehetünk-e valamit az ügy érdekében, hiszen nekünk teljesen mindegy, hogy a másik féllel mi történik, a záróvonal átlépése, és a pozitív alkohol már eleve egyértelművé teszi a vétkességet. De hivatalos papír nincs.

Köszönettel: Laci

Tisztelt Érdeklődő!

A kérdésére válaszolva igen ugyanis a felelősség kérdése tisztázott, hiszen a leírtak alapján a rendőrségi helyszínelés alkalmával felvett jegyzőkönyv is gondolom tartalmazta. A gépjárművezető pedig a leírtak értelmében nem volt vezetésre alkalmas állapotban, a toxikológiai jelentés szerint sem. Kérem vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel és kérje egy igazolás kiadását, mely szerint a másik fél okozta a balesetet, ellene eljárás van folymatban, ezáltal az Ön kára megtérítésre kerülhet, a hatályos jogszabály értelmében, pedig a kifizetett kártérítés egy részét visszakövetelheti a biztosítótársaság a károkozótól. A baleset napjától a kifizetés napjáig Önt késedelmi kamat illeti meg ezen igényét a kárrendezésben illetékes / okozó/ biztosítójánál jelezze írásban.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.