2014.10.15. 12:58

Tisztelt Biztosításdoktor!

Gépjárművemnek nekiment egy P rendszámos autó. Mint kiderült a P rendszámos autó nem rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással. A sofőr elismerte a károkozást, töltöttünk ki kárbejelentőt, amelyen a sofőr adatai szerepelnek, biztosítási adatok viszont ebből kifolyólag nem. Az autó várhatóan gazdasági totálkáros.

Ebben az esetben a Mabisz elfogadja a kárbejelentőt jogalapnak? A károkozó, illetve a P rendszám tulajdonosa ez esetben számíthat szankciókra? Esetleg magával vonz ez bármilyen feljelentést? Esetleg nekem mint vétlen félnek, kell feljelentést tennem? Megtörténhet valamilyen módon, hogy nem térítik meg a káromat?

Segítségét előre is köszönöm!

Köszönettel: Roland

Tisztelt Érdeklődő!

Az érvénytelen biztosítással rendelkező P rendszám tulajdonosa által okozott káresemény térítésére is a MABISZ hivatott.

Az Ön saját biztosítójánál megtörtént kárfelvételt követően és a kárbejelentés járulékos igények rögzítése után a teljes dokumentációt összeállítva, továbbítja a fent említett szervezetnek és a kártérítést - a felelősségvállalási nyilatkozat beszerzése, valamint a jogalapi vizsgálat után - folyósítani fogják az Ön részére.

A MABISZ által kifizetett kártérítési összeget biztosítatlanság miatt az okozónak vissza kell fizetnie.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.