2014.10.22. 15:36

Tisztelt Biztosításdoktor!

Gépjárművemmel a napokban egy parkolóházban a korlátnak ütköztem, és kár keletkezett a korlátban. Töltöttünk ki kárbejelentési lapot a helyszínen. Másnap bementem a biztosítóhoz, ott is töltöttünk ki. A biztosítós nem tudta konkrétan megmondani, hogy kiterjed-e erre a biztosító általi kártérítés, csak ennyit mondott, hogy várjak, majd keresnek. Van rá esély, hogy térítik a kárt? 

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés terhére történő kártérítést szabályozó törvényi rendelkezés az alábbiak szerint fogalmaz.

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról:

" Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köteles - a külön jogszabály alapján mentesített gépjárművek kivételével - az e törvény szerinti biztosítóval a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére, az e törvényben meghatározott feltételek szerinti biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani (biztosítási kötelezettség)."

A leírtak alapján nem csak a gépjárműben okozott károkra nyújt fedezetet a gfb. szerződése, hanem a dologi károkban / pl: villanyoszlop, szalagkorlát,/is fedezetet biztosít a káresemény időpontjában díjjal rendezett szerződés.

Tisztelettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.