Nem adtam meg az elsőbbséget, most mi lesz?

2014.11.07. 08:59

Tisztelt Biztosításdoktor,

Tegnap este megtörtént életem első balesete: elsőbbségadás kötelező tábla volt nekem, szétnéztem, kifordultam, majd belém jött egy kivilágítatlan jármű. Idősebb férfi kipattant, elkezdett kiabálni én meg nem igazán tudtam mitévő legyek. Amíg én sokkosan néztem ki a fejemből, ő felhívta a rendőrséget, majd adta a telefont. A rendőrség közölte velem, hogy mivel tanú/trafipax nincs, nekem meg tábla volt, szinte 100% én leszek a hibás, jobban járok, ha megegyezünk. Elkezdtük megírni a betétlapot, kiderült, hogy a férfi jogosítványa le van járva, de ez hazaérve esett le nekem, amikor nézegettem, hogy mit jelent a 4b jelzés a kártyán, mivel ő bőszen az 1. oldali dátumot mutogatta. Még hívni fog a kötvényszám miatt.

Mit tanácsol?

1. Felajánlható, hogy intézze el mindenki a saját kárát vagy utólag feljelenthetem, hogy jogosítvány nélkül vezetett?

2. Tehetek utólagos nyilatkozatot a biztosító felé, hogy nem ismerem el a káromat?

3. A biztosító vizsgálja, hogy kárkifizetésnél érvényes-e a jogosítványa annak, aki számára fizetnének és ez meghiúsíthatja a kifizetést, illetve a B10-ből való visszaléptetésem?

Köszönettel: Anna

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján a legérdekesebb a kivilágítatlansága a gépkocsinak, mert így amennyiben sötét volt nem lehetett látni az érkezését.

Amennyiben esetlegesen voltak, vagy felkutathatóak tanuk okvatlenül kutassa fel őket mert döntő lehet a nyilatkozatuk a felelőssgvállalás szempontjából.( pl: média segítségével)

A felelősségvállalási nyilatkozat megtételénél kárbejelentésnél - ezen információt -kivilágítatlan részes fél - bocsássa a biztosítója rendelkezésére. Az úr lejárt jogosítványa akkor érdekes, amennyiben ez okozati összefüggésbe hozható a balesettel, tehát nem hosszabítják meg újra az orvosi viszgálatot követően. Amíg érvényes jogosítványát nem mutatja be az Ön biztosítójának, nem kap kártérítést. A B/10 fokozatból történő visszalépés, amennyiben az Ön biztosítása terhére bármennyi kifizetés történik 2 fokozatot jelent a biztosítási évfordulótól, vagy lehetősége van a kifizetett kártérítés visszafizetésére ezáltal tehermentesítve a saját gfb. szerződését

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.