Miért is kell fedezetlenségi díjat fizetnem?

2014.11.26. 10:17

Tisztelt Biztosításdoktor!

2014.11.16-án 13:30-kor magánszemélytől vásároltam egy használt gépjárművet. A gépjárművel hazamentem, és az első dolgom a kötelező biztosítás megkötése volt. Ez délután 17 óra magasságában történt.

A biztosítást egy internetes alkuszon keresztül megkötöttem, a visszaigazolás rendben meg is érkezett. Majd 2014.11.18-án kedden e-mailben kaptam meg a KGFB ajánlatomat és benne a díjösszesítőt melyen 380 Ft fedezetlenségi díj és 114 Ft Baleseti adó elmaradt díja szerepel. Kérdezem én, hogy mire hivatkozva kell nekem összesen 494 Ft fedezetlenségi díjat és baleseti adót fizetnem, ha még aznap megkötöttem a biztosítást.

Nem a 494 Ft többlet fáj, hanem az, hogy érzésem szerint jogtalanul kell, úgymond a semmire befizetnem. Tudna-e ezzel kapcsolatosan valami információval szolgálni?

Tisztelt Érdeklődő!

A rendelkezésemre bocsátott információ alapján nem tudom mi alapján került kirovásra a fedezetlenségi díj hiszen törvényi kötelezettségének Ön a gépjármű tulajdonjog szerzésének (adás-vételi) napján eleget tett.

A biztosítási ajánlaton kérem ellenőrizze a kockázatviselés kezdeti dátumát, és amennyiben ez megegyezik az Ön által leírtakkal, akkor a választott biztosítótársasághoz forduljon levélben további információért. A biztosítótársaság ügyfélszolgálatától is kérhet telefonon tájékoztatást. Elérhetőségükről az interneten tájékozódhat

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.