Gyorskár kifizetésére milyen jogszabályok vonatkoznak?

2014.11.28. 10:32

Tisztelt Biztosításdoktor!

Olyan kérdésem lenne, hogy gyorskár kifizetésére milyen jogszabályok vonatkoznak? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a biztosító társaságnak mennyi időn belül kell kifizetnie a gyorskárt? Van-e egyáltalán bármilyen időkorlátozás jogszabályilag vagy az adott társaságra van bízva?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Veszprémi Szabolcs

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaságok a jogalap / felelősség kérdésének/ tisztázása végett, a rendelkezésükre bocsátott dokumentumok, kárleírások alapján döntenek a kár rendezéséről.

Az úgynevezett Ön által említett / gyorskár / kárrendezésre, abban az esetben van lehetőség ha a káresemény egyértelműen beazonosítható, és a felelősség kérdése egyértelműen tisztázott,dokumentált ebben az esetben a biztosítótársaság egyezségi megállapodás alapján vagy helyreállítási számla benyújtását követően rendezi a káreseményt.

Amennyiben casco biztosításról van szó -mivel leveléből nem derül ki - akkor az adott társaság biztosítási feltételeiben szerepelő - utolsó irat benyújtását követő - határidő a mérvadó.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.