A biztosítóknak mindegy mennyit fizetnek ki?

2014.12.23. 10:17

Tisztelt Biztosításdoktor!

Kb. 1 hónapja oldalról belém jöttek, és a KGFB keretén belül szeretném érvényesíteni kárigényemet. A kárszakértő felvette a kárt, és felajánlott egy összeget, ami 84 000 ft. Ezt én túl alacsonynak tartottam, és elvittem egy szervízbe, ahol felmérték és adtak egy előzetes kalkulációt, ami nagyjából 320 000 ft. Én bevittem a biztosítónak és mondtam, hogy elég nagy a különbség a két ajánlat között. Nekik az a válaszuk, hogy semmi gond válasszam, hogy kifizetik a magasabb összeget számlára közvetlenül a szervíznek, és nem kell vele foglalkoznom.

Szeretném megkérdezni, hogy a biztosítónak miért nem érdeke, hogy kifizessen egy a kettő közötti tisztességes összeget, ahelyett, hogy kifizeti a szakszervíz méregdrága számláját? Miért nincs arra lehetőség, hogy a nekem felajánlott összeget felülvizsgálják a kalkulációk alapján? Mindenen megpróbálnak spórolni, és nem fizetni, akkor ez miért nem számít? Arról nem is beszélve, hogy nekem kell a károkozó után rohangálnom, mert elismerte a kárt, de még valami nyilatkozat hiányzik tőle. Nem válaszol a biztosító levelére, és engem kértek meg, hogy vegyem fel vele a kapcsolatot, ha tudom! Elismerte. Aláírta. Egyértelműen ő hibázott. Akkor miért én?

Üdvözlettel: M.M.

Tisztelt Érdeklődő!

A biztosítótársaságoknak lehetőségük van egyezségi megállapodás keretében kifizetni a sérült gépjármű kártérítési összegét, azonban ez az összeg a biztosítótársaság rendelkezésére álló kárszámítási programmal kerül megállapításra, és jóval szerényebb óradíjjal anyagköltséggel mint amilyenekkel a márka szervizek dolgoznak. Önnek lehetősége van a részére felajánlott kártérítési összeg felülvizsgálatát kérni , ha nem kívánja az említett szervizben helyreállítatni a gépjárművét ez esetben forduljon az illetékes biztosítótársaság kárszakértőjéhez. Amennyiben elfogadja a márkaszerviz ajánlatát, kérje a biztosítótársaságtól, hogy hitellevél kiadásával proforma / elő/ számla alapján megtesítse Önt a készpénzfizetési kötelezettség alól.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.