Külföldi totálkár, elhúzódó ügy

2014.12.31. 14:18

Ezelőtt egy 7 hónappal Csehországban balesetünk történt. A szembejövő vezető elaludt, áttért a sávunkba és frontálisan nekünk jött. Baleseti bejelentő nem lett kitöltve, öten ültünk a kocsiban és mindenki megsérült és kitöltésre nem volt lehetőség. A rendőrség, tűzoltóság és a mentők pár percen belül kiérkeztek. Közülün egyikünk sérült meg komolyabban, felkartörést szenvedett, azóta kétszer műtötték, a műtétet a saját személyi biztosítója fedezte.

A kocsim a vétkes fél biztosítója totálkárra becsülte és érdekes módon pénzbeli összegről szó sem volt. A vétkes fél biztosítójához a kárigény 2 héten belül benyújtottuk, megadtam a magyarországi bankszámlaszámom is. Most kaptam egy levelet a cseh államügyésztől, hogy a vétkes fél ellen vádat akarnak emelni. Az lenne a kérdésem, hogy remélhetek-e még valami összeget, vagy már reménytelen az egész.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a károkozó gépjármű vezetője ellen bírósági eljárás indul, mint leveléből kiderül és ezáltal a kárrendezési eljárás elhúzódására lehet számítani, mivel külföldön bekövetkezett balesetről van szó.

Javaslom Önnek, hogy mivel a felelősség kérdése tisztázott, levélben forduljon az illetékes biztosítótársasághoz, eléjük tárva a személyi sérüléses igényeket is, kérve segítségüket a kártérítési összeg kifizetésében való közreműködésre. A kárigény összeállításában saját magyarországi biztosítójának segítségét is kérheti, és a levélben kérje előleg folyósítását a kárrendezési eljárás lezárásáig.

A baleset napjától a kifizetés napjáig késedelmi kamat igényt is bejelenthet írásban a kártérítési összegre vonatkozólag.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.