Fizeti-e a biztosító az átírást?

2015.01.07. 10:25

Üdvözlöm!

A történetem a következő: van (volt!) egy jó állapotú öreg Fordunk (1993-as). Totálkárosra törték az elejét. A károkozó biztosítója megállapított egy nagyjából korrekt káridőponti értéket 215 000 ft-ot, ebből kifizettek 172 000 ft kárösszeget, a fennmaradó 43 000ft a roncsérték (a ronccsal majd lesz valami, ha leadom és végleg kivonatom a forgalomból a különbözetet, költséget téríti a biztosító). Vettünk egy másik autót 210 000 ft-ért.

Kérdésem: kérhetem-e a biztosítótól a vásárolt autó átiratásának költségeit, én ugyanis nem akartam másik autót venni, csak a káresemény miatt volt muszáj. A biztosító persze egyből azt mondta, hogy azt nem térítik. Egy ismerősöm viszont azt mondta, hogy egy ismerőse is így járt és neki állítólag kifizették. Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel:Sándor

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az Ön vétlen közlekedése által vált gazdaságossági totálkárossá az Ön tulajdonában lévő gépjármű. A maradványérték / roncsérték/ összegét a biztosító társaggal szerződésben álló használtautó kereskedők által adott árajánlat alapján vagy szabadpiaci körülmények között is értékesítheti.

A sérült gépjármű helyett vásárolt másik gépkocsi forgalomba helyezési és névre írási költségét megtéríti a biztosító számla alapján amennyiben a balesetben sérült gépjármű kategóriájával megegyező géépjárművet vásárol. Részletes tájékoztatást ezen járulékos igény térítéséről,a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság kárügyintézőjétől kaphat.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.