Jogszerűen járt el a biztosító?

2015.01.12. 08:49

Tisztelt Biztosításdoktor!

2014 novemberében kaptunk egy felszólítás a helyi okmányirodából, hogy bevonjak a feleségem gépkocsijának rendszámát és forgalmiját amennyiben nem tudjuk, igazolni, hogy 2013 októberétől decemberig volt kötelező biztosításunk. Nem értettük az egészet.

Gyors nyomozás után kiderült, hogy 2013 nyarán nem sikerült a biztosítónak a csoportos beszedés egymást követő két hónapban, ezert augusztus 31-el a szerződést felmondtak. Erről e-mailben is értesültünk az ő állításuk szerint.(Valszeg spamba ment, vagy elkerülte a feleségem figyelmét.)

Nekem sem tűnt fel, hogy nem kaptuk meg a zöld lapot.(akkor két éve költöztünk haza külföldről ahol - mondanom sem kell- egy kicsit másképpen (jobban) mennek a dolgok). Persze gyorsan új biztosítást kötöttünk és kértünk részletfizetést az elmaradt Mabisz vagy nem tudom minek nevezzem büntetésre ami közel 200e ft. Igen, nem kevés, meg a havi részlet sem mivel max 6 hónap lehet futamidő. Elismerem, hogy mi is hibáztunk, de hogy lehet az, hogy egy evvel később derül ki az, hogy nincs kötelezőnk. Úgy gondolom, hogy itt valaki más is hibázott. Nem kellett volna erről legkésőbb ez év január-február idején értesülnünk.

Az okmány irodában annyit mondtak, hogy leterheltek és a biztosítók behajtóként használjak őket. Kérdésem, hogy okolhatom-e jogilag az okmányirodát a történtekért. Persze irtunk panaszlevelet a biztosítónak is (nem értjük, miért nem hívtak telefonon) és az okmányirodának is.

Válaszukat köszönöm előre is.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés díjjal történő rendezettségének figyelemmel kisérése a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartónak is kötelessége, hiszen ezen biztosítási módozat, szerződés megkötése és díjjal történő rendezésének hiányában nem vehetünk részt a közúti közlekedésben. Amennyiben Ön díjlehívást választott valamint a szerződés megkötésekor e-mail kedvezménnyel / tehát csak digitális úton komunikál a biztosítótársasággal/ akkor a biztosítótársaság jogszerűen járt el Önnel szemben, a felszólítást illetően.

Jelen esetben Önök pótlólagosan rendezték és díj nem fizetés miatt megszűnt gfb. szerződésüket, újra kötötték amelyet azóta is rendszeresen fizetnek és törlesztik a fedezetlenségi díjat. Az fent említettekről szóló dokumentációt, szerződés másolatot kérem bocsássák a helyileg illetékes okmányiroda rendelkezésére a kérdéses időszakot is magába foglaló fedezetlenségi díjról szóló megállapodással együtt, amely által a forgalomból kivonás megszüntethető.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.