Rám zárt az elektromos kapu

2015.01.20. 10:08

Tisztelt Doktor,

a tükörjéggel borított udvarról kifelé hajtva elkezdett rám zárni az elektromos kapu. Nem tudtam megállni, a bal oldalát végighúzta a kocsinak a vezetőoldali ajtó közepéig és a bal oldali indexet is letörte. Van rá egy tanúm is. Az lenne a kérdésem, hogy a kötelező biztosítás fizet-e ilyen esetre valamit?

Előre is köszönöm! Géza

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősség biztosítási szerződés csak a harmadik személynek / más tulajdonában üzemeltetésében lévő gépjárműben, vagyontárgyban/ illetve személyi sérülés okozása esetén nyújt fedezetet. Az Ön által okozott káresemény saját kárnak számít, és ezért a törvényi szabályozás értelmében az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján nem téríthető. Amennyiben rendelkezik casco biztosítási szerződéssel akkor ezen módozat terhére téríthető a káresemény.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.