Korábban sérült elem újbóli sérülése

2015.01.28. 14:21

Tisztelt Doktor úr!

Egy nagyáruház parkolójában belém tolatott valaki, a károkozást elismerte, a hátsó lökhárítót a jobb oldalán benyomódott, karcos lett, a kárszakértő szerint cserélni kell. Ugyanezen az elemen azonban van egy korábbi sérülés is, a rendszámtábla felett egy két cm-es karcolás. Ezért a biztosító csak a kár felét akarja megtéríteni. Ez így jogszerű?

Üdvözlettel: Gergely Edina

Tisztelt Érdeklődő!

A sérült elem előzménysérülése miatt a biztosítótársaság kárszakértője, a helyreállítási költségnek csak egy részét kívánja megtéríteni. Amennyiben a levonás mértékével nem ért egyet - egy-két cm karcolás - abban az esetben lehetősége van felülvizsgálatot kérni és a levonandó százalék mérséklését kérni, hiszen ezen káresemény nélkül a gépjármű - Ön részéről leírt - sérülése nem igényelte volna a helyreálltást.

Lehetősége van nem gyári hanem után gyártott alkatrésszel megoldani a cserét, így a költségek csökkenthetőek,és a biztosítótársaság kárszakértőjénél is érdeklődhet ezen megoldás választása esetén a levonandó összeg csökkentésének mértékéről.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.