Korábban sérült elem újbóli sérülése

2015.01.28. 14:21

Tisztelt Doktor úr!

Egy nagyáruház parkolójában belém tolatott valaki, a károkozást elismerte, a hátsó lökhárítót a jobb oldalán benyomódott, karcos lett, a kárszakértő szerint cserélni kell. Ugyanezen az elemen azonban van egy korábbi sérülés is, a rendszámtábla felett egy két cm-es karcolás. Ezért a biztosító csak a kár felét akarja megtéríteni. Ez így jogszerű?

Üdvözlettel: Gergely Edina

Tisztelt Érdeklődő!

A sérült elem előzménysérülése miatt a biztosítótársaság kárszakértője, a helyreállítási költségnek csak egy részét kívánja megtéríteni. Amennyiben a levonás mértékével nem ért egyet - egy-két cm karcolás - abban az esetben lehetősége van felülvizsgálatot kérni és a levonandó százalék mérséklését kérni, hiszen ezen káresemény nélkül a gépjármű - Ön részéről leírt - sérülése nem igényelte volna a helyreálltást.

Lehetősége van nem gyári hanem után gyártott alkatrésszel megoldani a cserét, így a költségek csökkenthetőek,és a biztosítótársaság kárszakértőjénél is érdeklődhet ezen megoldás választása esetén a levonandó összeg csökkentésének mértékéről.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.