2015.02.13. 10:25

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tolatás közben kárt okoztam egy beton villanyoszlopban. Nem sérült senki, talán nem is látta senki. Kötelező felelősségbiztosításom rendben van. Be kell-e bejelentenem, hogy nekimentem a villanyoszlopnak? Fizeti-e a biztosítóm a villanyoszlopban keletkezett kárt, vagy a cseréjét? Megemelkedik-e ezért a kötelező felelősségbiztosításom ára? Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra a gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján a biztosítója a villanyoszlopban okozott kárt megtéríti Ön helyett, hiszen a fedezet a dologi károkra személyi sérüléses balesetek térítésére is kiterjed. Bejelentését a biztosítójánál internetes felületükön keresztül vagy ügyfélszolgálatukon keresztül megteheti.

Amennyiben a káresemény kapcsán kifizetést eszközöl biztosítója, - a kifizetett összegről értesíti Önt levélben, lehetőséget biztosítva az esetleges kártérítési összeg visszafizetésére - jelenlegi bonusz kedvezményéből két fokozatot lép vissza biztosítási évfordulótól, amely díjemelkedési vonzattal jár.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.