2015.02.28. 09:27

Tisztelt Szakértő!

Négy nappal ezelőtt volt egy koccanásom egy körforgalomban. Testvéremmel utaztam sötétben és már a körforgalomban voltunk két kijárat között, mikor is az első kijáratnál a másik sofőr lassítás nélkül, telefonálva behajtott a körforgalomba, az elsőbbség adás tábla ellenére. A fékezés ellenére is kicsit elkaptam a bal hátsó sarkát, meg egy kicsit a bal oldalát a jobb oldali lökhárítómmal, ami jelentősen megsérült. A hölgy egyből elismerte a hibáját szóban.

De mivel nem volt nálunk semmilyen bejelentő papír így egy lapra felírtuk, hogy körforgalomban történt a baleset és egy ábrán bejelöltük, hogy ki hol volt az adott helyzetben, amit a hölgy alá is írt és kérte, hogy ne írjuk rá a papírra, hogy ki volt a hibás, mert majd részletesen úgy is ráírunk mindent a bejelentő lapra.

Másnap felhívtam telefonon és a biztosítást nem szerette volna megírni, hanem KP-ben szerette volna rendezni. Rákövetkező nap már fizetni sem akart és közölte, hogy nem hívtunk rendőrt. Továbbá, hogy hátulról mentem neki így én voltam a hibás és nem ismeri el a hibáját, mivel én voltam a hibás, mert ő már bent volt a forgalomban és nem tartottam be a követési távolságot. Mindent tagadott illetve közölte, mivel a hátsó része sérült a gépkocsinak, csak rendőri igazolás ellenében fizetne a biztosító, ami nem történt meg, és így ő volt a vétlen.

Szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben mit lehet tenni?

Köszönettel: Balázs

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos sokszor találkozhatunk ilyen hozzá állással, amikor a balesetben részes fél / károkozó/ utólagosan nem ismeri el a felelősséget a baleset okozásával kapcsolatosan.

Önnek lehetősége van utólagos rendőrségi feljelentést tenni,helyszínelést kérni a járművek összeállításával, valamint a rendelkezésére álló tanú / testvér/ esetlegesen ha volt más tanú a baleset helyszínén és elérhetősége rendelkezésre áll,akkor ezen dokumentumok alapján forduljon a saját gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársasághoz és kérje segítségüket az okozó biztosítójának megadásában ahol részletes kárbejelentését megteheti.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.