Biztosan helyes volt a rendőri intézkedés?

2015.03.02. 16:44

Tisztelt Kárszakértő!

Tulajdonomban lévő autó baleset részese volt.

Eset : szabálytalanul előző autó hirtelen fékezésre kényszeríti a szemből érkező két autót, ahol a hátsó nekiütközik az elsőnek. A szabálytalanul előző autó sértetlen marad. Felek rendőrt hívnak felelősség megállapítása érdekében. A rendőr a balesetért a szabálytalanul előzőt teszi felelőssé, helyszíni bírsággal sújtja és kötelezi baleseti bejelentés kitöltésére mindkét károsult részére. Jelenleg a biztosító kárszakértőjének jelentkezésére várva kételyeim támadtak.

Kérdés: helyes volt a rendőri intézkedés? Ha igen, akkor ezt a biztosító is köteles elfogadni? Ha nem, milyen lehetőségei vannak a károsultaknak?

Üdvözlettel : M. Sándor

Tisztelt Érdeklődő!

A rendőrségi határozat a helyszíni bírság tekintetében mindenképpen jogos volt, viszont a a másik sávban haladó gépjárművek közük a hátul haladó nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, mert a KRESZ is kimondja, hogy a gépjármű sebességét és a követési távolságot úgy kell megválasztani, hogy minden váratlan körülmények között meg tudjon állni. A biztosítótársaság kárszakértője állásfoglalásának kialakítása érdekében minden részletes körülményt vizsgálni fog a jogalapi döntés /felelősség kérdésének/ megállapításához.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.