Bennhagyhatom-e a kocsiba a forgalmit?

2015.03.10. 10:03

Tisztelt Biztosításdoktor!

Az lenne a kérdésem, hogy esetleges lopáskár esetén akkor is fizet-e a CASCO biztosítás, ha az autó ellopásakor a forgalmi az autóban volt, vagy ez lehet-e akadálya a kárrendezésnek (mint pl. ha nem tudjuk bemutatni az autóhoz bejelentett számú kulcsot)? Mivel többen is használjuk az autót felváltva a családban, amíg nem lehet egy második igazolólapot kérni a forgalmiról, sajnos nem látunk más megoldást, mint az autóban tartani a forgalmit - ezért a kérdés.

Előre is köszönöm a segítséget,

Tisztelt Érdeklődő!

A levelére válaszolva a gépjármű utasterében nem célszerű a forgalmi engedélyt tartani, azért sem mert a gépjármű eltulajdonításakor azt eredeti példányban, a gépkocsi szintén eredeti kulcsaival együtt le kell adni a biztosítótársaság részére.

Ezen okmány valamint a gépjármű összes eredeti kulcsára vonatkozó szabályzást megtalálja a casco biztosítás kötésekor kézhez kapott biztosítási feltételekben a fent említettekre vonatkozó kárbejelentési kitételeknél.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.