Kigyulladt a szomszéd autó

2015.03.11. 15:46

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy közterületen lévő parkolóban szabályosan parkoltam. A mellettem kb 1.5 méterre parkoló autó tisztázatlan körülmények között kigyulladt és teljesen kiégett. Tűzoltók oltották végül el. Az én autómban is jelentős kár keletkezett. A helyszínre rendőrség és tűzoltóság is kivonult. Mindkét autón kötelező biztosítás volt.

Kérdésem Önhöz az lenne, mi ilyenkor a teendő, milyen irányba induljak el, ki téríti meg a káromat. Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel, K. Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

A rendelkezésre bocsátott leírás alapján a másik gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján ezen káresemény nem téríthető, mert nem üzemeltetés közben következett be a káresemény.

A körülményeket részletesen leírva mégis azt javaslom tegyen bejelentést a másik gépjármű kötelező felelősségbiztosításának terhére, mert a biztosítótársaság a jogalap vizsgálat elvégzése után tud érdemi nyilatkozattal szolgálni és a gépjármű sérülései is rögzítésre kerülnek.

Amennyiben rendelkezik casco biztosítási szerződéssel ezen módozat terhére rendezhető előzetesen a káresemény.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.