Az érdeklődő összetörte a próbaúton

2015.03.22. 08:15

Tiszteletem!

Az utolsó téli héten egy érdeklődő próbaúton volt (velem együtt) a Renault Trafic kisbuszommal. Ő vezetett és egy enyhe kanyarban egy szűk, csak egy nyomsávra szűkülő úton nekicsúsztunk a velünk szemben már állóra fékezett Opel Astrába.

Kérdésem az lenne, ebben az esetben hogyan alakulnak a biztosítási viszonyok, ki tudok e jönni a dologból kár nélkül. Az én autómon csak a lökhárító sérült, de az Opel eleje csúnyán összetört, a hűtő is sérült, és eléggé csúnyán nézett ki az eleje. Előre is köszönöm a tanácsát.

Tisztelettel: Sándor.

Tisztelt Érdeklődő!

Mivel az Ön gépjárművét - gondolom érvényes - vezetői engedéllyel próbálta ki az érdeklődő, ezért azt gondolom, hogy az okozott kárt az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján a biztosítója rendezni fogja.

A gépjárművében keletkezett kárt amennyiben rendelkezik casco biztosítással annak terhére rendeztetheti,ha nem akkor a gépjárművet vezető személy tartozik a kár megtérítésével Önnek.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.