2015.03.24. 10:28

Tisztelt Biztosításdoktor!

Az esetem röviden: 2013.06.01-én vétlen áldozat voltam egy autóbalesetben, ahol gazdasági totálkárnak nyílvánították a kocsit. A biztosító mindent kifizetett az előírtaknak megfelelően, a "roncsot" megtartottam és elkezdtem felújíttatást.

Úgy hozta az élet, hogy 2014.02.05-én mégis értékesítettem az autót, sérülten. Mostanra jutottam el oda, hogy az eladott autó helyett vegyek egy másikat. Élhetek-e ennyi idő után is kárigénnyel és kérhetem-e a biztosítót az átírási költségek megtérítésére?

Segítségét előre is köszönöm! Köszönettel: Imre

Tisztelt Érdeklődő!

A jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében a dologi károk vonatkozásában 3 év az elévülési idő, tehát az Ön által említett, új gépjármű forgalomba helyezési költségeit kérheti biztosítójától. Részletes tájékoztatásért kérem forduljon a biztosítótársaság kárügyintézőjéhez. Felhívom a figyelmét azonban, hogy a biztosítótársaság csak azonos kategóriájú gépjármű forgalomba helyezési költségéig térít.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.