Meghúztam egy kocsit, mit tegyek?

2015.04.02. 14:19

Üdvözlöm!

Olyan problémám lenne, hogy Németországban élünk kint és a minap véletlenül parkolás közben meghúztam egy másik autót. Mivel megijedtem, eljöttem a helyszínről. Fogalmam sincs, hogy látta-e bárki is.

Most mit tegyek? Várhatok feljelentést, hogy ha valaki látta a rendszámomat? Az autó magyar rendszámos és idekint még sosem állítottak meg a rendőrök és semmi gondunk nem volt. De így most lehet, hogy ha feljelentek akkor keresni fognak?

Tisztelt Érdeklődő!

A legjobb megoldás ha nem várja meg a feljelentést, hanem visszamegy a helyszínre és megpróbálja a gépjármű tulajdonosát megkeresni és baleseti bejelentő vagy kárbejelentő kitöltésével esetegesen amennyiben nem kívánja biztosítóját bevonni egyezségi megállapodással készpénzben rendezheti az okozott káreseményt.

Amennyiben nem jár sikerrel lehetséges, a feljelentés miatti bírság kiszabása Önnel szemben, cserbenhagyás miatt.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.