Szél csapta az ajtót az autónak

2015.04.14. 09:15

Tisztelt Biztosításdoktor!

A mai nap délutánján igen kellemetlen esemény történt velem. A munkahelyen céges autóparkolójában álló személygépkocsinkba való beszálláskor a szél kikapta a kezemből a vezető oldali ajtót és a mellettem álló autó ajtajának csapta. Mindketten szemtanúk voltunk, felelősségem természetesen azonnal elismertem.

Sajnálatos módon a másik autó ajtaján egy pici darabon le is pattant a festék. Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy az említett esetben rendezhető-e a vétlen autó javítása kötelező felelősség biztosítás keretein belül ? Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt káresemény az üzemeltetés megkezdésének minősül mert a gépjármű forgalomba történő bekapcsolódásához szükséges intézkedés közben történt a káresemény ezért, mint ilyen a felelősségi körbe tartozik - kivéve az utas által kinyitott gépjármű ajtót - és az Ön gépjármű felelősségbiztosítási szerződése alapján térítendő káreseménynek számít.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.