Szél csapta az ajtót az autónak

2015.04.14. 09:15

Tisztelt Biztosításdoktor!

A mai nap délutánján igen kellemetlen esemény történt velem. A munkahelyen céges autóparkolójában álló személygépkocsinkba való beszálláskor a szél kikapta a kezemből a vezető oldali ajtót és a mellettem álló autó ajtajának csapta. Mindketten szemtanúk voltunk, felelősségem természetesen azonnal elismertem.

Sajnálatos módon a másik autó ajtaján egy pici darabon le is pattant a festék. Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy az említett esetben rendezhető-e a vétlen autó javítása kötelező felelősség biztosítás keretein belül ? Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt káresemény az üzemeltetés megkezdésének minősül mert a gépjármű forgalomba történő bekapcsolódásához szükséges intézkedés közben történt a káresemény ezért, mint ilyen a felelősségi körbe tartozik - kivéve az utas által kinyitott gépjármű ajtót - és az Ön gépjármű felelősségbiztosítási szerződése alapján térítendő káreseménynek számít.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.