Az ön gépjárműve előzménysérüléssel rendelkezett

2015.04.23. 11:31

Tisztelt Biztosításdoktor!

Volt egy kisebb balesetem hátulról belém jöttek, szerencsére nem nagy sebességgel. A hátsó lökhárító enyhén benyomódott, szinte alig látható,illetve a hátsófenéklemez deformálódott egy kicsit a csomagtartó nehezebben záródik.

Szakszervízbe vittem javításra a vétkes kötelező felelősségbiztosítás terhére ahol azt mondták hogy újra kell fényezni a hátsó lökhárítót és a fényezési költség felét nekem kell fizetnem mivel a lökháritón található egy régi sérülés. Régebben meghúzták, néhány centis lakksérülés látszik rajta, annak idején nem jelentettem a biztosítónak mivel nem lett meg a tettes.

Kérdéseim:

Valóban nekem kell fizetnem a nem általam okozott kárért ? Úgy tudom van lehetőség rá hogy nem kérem a javítást hanem a javítási költség, jelen esetben a fényezési költség (felének) kifizetését kérem a biztosítótól.

Köszönettel Haraszin Tibor

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján az Ön gépjárműve előzménysérüléssel rendelkezett a lökhárító vonatkozásában ezért írta fel a kárfelvételi jegyzőkönyvre az eljáró kárszakértő a sérülés mértékének térítési határát / 50%/

Önnek lehetősége van úgynevezett számla nélküli egyezségi megállapodás alapján rendezni a kárt a biztosítótársasággal. Amennyiben ezen lehetőséggel kíván élni kérem jelezze a biztosítótársaság kárügyintézőjénél, kérjen kalkulációt az így fizetendő összegre - kárszámra történő hivatkozással - ezt követően mérlegelheti melyik kárrendezési formát választja.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.