Az ön gépjárműve előzménysérüléssel rendelkezett

2015.04.23. 11:31

Tisztelt Biztosításdoktor!

Volt egy kisebb balesetem hátulról belém jöttek, szerencsére nem nagy sebességgel. A hátsó lökhárító enyhén benyomódott, szinte alig látható,illetve a hátsófenéklemez deformálódott egy kicsit a csomagtartó nehezebben záródik.

Szakszervízbe vittem javításra a vétkes kötelező felelősségbiztosítás terhére ahol azt mondták hogy újra kell fényezni a hátsó lökhárítót és a fényezési költség felét nekem kell fizetnem mivel a lökháritón található egy régi sérülés. Régebben meghúzták, néhány centis lakksérülés látszik rajta, annak idején nem jelentettem a biztosítónak mivel nem lett meg a tettes.

Kérdéseim:

Valóban nekem kell fizetnem a nem általam okozott kárért ? Úgy tudom van lehetőség rá hogy nem kérem a javítást hanem a javítási költség, jelen esetben a fényezési költség (felének) kifizetését kérem a biztosítótól.

Köszönettel Haraszin Tibor

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján az Ön gépjárműve előzménysérüléssel rendelkezett a lökhárító vonatkozásában ezért írta fel a kárfelvételi jegyzőkönyvre az eljáró kárszakértő a sérülés mértékének térítési határát / 50%/

Önnek lehetősége van úgynevezett számla nélküli egyezségi megállapodás alapján rendezni a kárt a biztosítótársasággal. Amennyiben ezen lehetőséggel kíván élni kérem jelezze a biztosítótársaság kárügyintézőjénél, kérjen kalkulációt az így fizetendő összegre - kárszámra történő hivatkozással - ezt követően mérlegelheti melyik kárrendezési formát választja.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.