2015.05.02. 11:55

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy néptelen útkereszteződésben nyergesvontatóval szembehaladva arról valószínüleg kőfelverődésből származó kb .20 forintos méretű repedezett lyuk keletkezett autóm szélvédőjén. Gyorsan megfordultam és sikerült megállítanom a teherautót. A vezető nem vette észre természetesen, hogy mi történt, de elküldött a főnökéhez betétlapért, ő is megállapította a friss kárt. Mint kiderült, egész héten több kocsijuk trágyát szállított sáros helyről sáros helyre. A biztosító nem fizeti a kárt, mert nem bizonyítható, hogy az akkor és így történt. Szerintem ez egy egyszerű hétköznapi eset vagy lemaradtam valamiről?

Köszönettel várom véleményét. Csonka Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

Mivel rendelkezésre áll az okozó felelősségvállalási nyilatkozata is valamint megállapítható volt a sérülés keletkezési ideje / pl. apró üvegszilánkok a kavics által ütött kráterben/ kérem forduljon panaszlevélben a kárrendezésben illetékes biztosítótársasághoz kárszámra történő hivatkozással, és kérje állásfoglalásuk felülvizsgálatát , és keletkezett kárigénye megtérítését. Igényének érvényesítéséhez jogi segítséget is kérhet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.