Megúszható-e a bonus visszasorolás?

2015.05.03. 08:23

Tisztelt Biztosításdoktor!

Február végén balesetet okoztam, a másik féllel betétlapot cseréltünk. Az autót pár nap múlva eladtam, és vettem egy újat. Az új gépjárműre február végén biztosítóváltással új biztosítást kötöttem. Március első felében jeleztem az eladást a régi biztosítóm felé, és ekkor az előzmény biztosítás érdekmúlással megszűnt.

A meglévő B5 bónuszomat akkor vezették át az új biztosításomra, gondolom akkor le is kérték a kárnyilvántartó adatait. Ápr. 29-én kaptam a levelet az előző biztosítómtól, hogy megtörtént a kár kifizetése a másik fél részére.

Így a következő biztosítási évfordulónál (2016. február vége) elvileg B6 helyett visszacsúszom B3-ba (ha nem fizetem be nekik). Ha a jelenlegi, élő biztosításom alatt, ebben a biztosítási évben nem történik károkozás, mire számíthatok? Csak a mostani szerződésemhez tartozó biztosítási évet kérik már csak le a kárnyilvántartóból, és „elfelejtik” az előző gépjárművel az előző biztosítónál okozott kárkifizetést, vagy nem úszható meg a visszasorolás?

Köszönettel! B. S.

Tisztelt Érdeklődő!

A bonusz besorolás a kártörténeti nyilvántartóból a biztosítók által lekérdezett adat és mint ilyen rögzítve van a rendszerben Ön által okozott és akkori biztosítója által kifizetett káresemény amely a bonusz visszasorolás alapja a biztosítási évfordulókor.

Abban az esetben ha biztosítója által kifizetett kártérítést visszafizeti - a biztosítójának értesítő levele alapján - akkor a szerződés tehermentesítésre kerül és megőrizheti a bonusz fokozatát, ellenkező esetben marad a visszasorolás.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.