2015.05.13. 13:55

Tisztelt Biztosításdoktor!

A következőben szeretnék Öntől tanácsot kérni:

a céges autóként vásárolt gépkocsinkon közel egy éve nem volt érvényes kötelező biztosítás. A vásárlás óta a cég, mely megvásárolta az autót, átalakult bt-ből kft-vé, így új adószámot kapott a vállalkozás és megváltozott a címe is. Amikor rájöttünk, hogy nincs érvényes biztosítás, az interneten kötni akartunk egyet.

Ki is választottuk a biztosítót, ám attól kaptunk egy levelet, hogy nem tudják megkötni a biztosítást, mivel a gépjárműnek nem én vagyok a tulajodnosa, azaz a cég. Ekkor jöttünk rá, hogy a forgalmiban is még az előző céges adatok szerepelnek. Mivel elég bonyolultnak tűnt az ügy, felkerestük egy, a lakóhelyünkön lévő másik biztosítót, mivel az előző úgysem tud velünk szerződni. Csináltattunk egy új forgalmit is, már az új céges adatokkal és megkötöttük az új biztosítást is.

Ezt követően kaptunk egy 220 000 forintos csekket attól a biztosítótól, aki korábban értesített bennünket, hogy nem tudnak szerződni. Mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre köszönöm!

Tisztelettel: E. Á.

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján egy most alakult cégre kíván a forgalmi engedélybe történt bejegyzés napjától érvényes gépjármű kötelező felelősségbiztosítást kötni.

Mivel a leírtak alapján az új cég / Kft./ jogutódja a korábban szerződéskötést elmulasztó Bt. - nek így a korábbi kötelezettségek is az új céget terhelik, a biztosító ezért küldte ki a fedezetlenségi díjjal együtt kiszámolt biztosítás díját.

Amennyiben teljesen új cégről van szó - nem a leírtakban szerepelő jogutódról - akkor a biztosítótársaság követelése nem helytálló csak a forgalmi engedélybe bejegyzésre kerülő - új üzembentartó - időponttól kell a gfb. szerződés díját rendezni.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.