Se biztosítás, se műszaki

2015.05.28. 10:07

Kedves Doktor!

Sajnos nemrég történt egy baleset amelyben mi voltunk az áldozatok. Az illető teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a STOP táblát és oldalról belénk jött. A kocsi kára tetemes: a két ajtó és oldalelemek, B oszlop(ami megmentette a sofőr életét). Kasznisok szerint 200-250 ezer a javítás, azonban autónk valószínűleg összértéke 300-400 ezer körül mozog. Lehetséges totálkárra veszik - ilyenkor mi a teendőnk?

A beleset után hívtunk rendőrt, akkor nem derült ki (eléggé furcsa a rendőrök segítségével lett kitöltve a kárbejelentő lap), azonban mostanra megtudtuk, az autója az illetőnek nem is volt hivatalosan forgalomban, kötelezője sem volt. Ilyenkor hogyan lesz rendezve a kárunk? Sajnos a családban van mozgássérült ember , akit mi vittünk rendelésekre - lehetőségünk van a kártérítés befejeztéig csereautót igényelni - kinél kéne igényelni?

Köszönettel: Dániel

Tisztelt Érdeklődő!

Mivel a balesetben résztvevő másik gépjármű nem rendelkezett sem - elmondása szerint - műszaki vizsgával sem kötelezőn felelősségbiztosítással ezért a MABISZ fogja az Önök kárát megtéríteni és természetesen az okozó gépjármű tulajdonosától behajtani az általa kifizetett összeget. A

káreseményt ebben a fent említett esetben a saját biztosítójuknál kell bejelenteniük akik rögzítik a kárbejelentést és a teljes káranyagot eljuttatják a MABISZ részére. A gépjármű amennyiben gazdasági totálkárosnak ítéli meg a balesetben eljáró kárszakértő akkor választási lehetőségük lesz esetlegesen a gépjármű megcsináltatása vagy értékesítése által. Részletes felvilágosítást a szemle után a kárszakértő tud az Ön számára adni. Több válaszomban foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel javaslom nézze át a válaszaimat.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.