2015.06.01. 10:30

Tisztelt Biztosításdoktor!

Május 25-én biciklivel szabályosan kerékpársávon közlekedtem, amikor egy "macisajt" mögül kihajtó diplomata rendszámú autó kiütötte alólam a biciklit! Szerencsére én nem sérültem meg, de a kerékpárom, a nadrágom, és a telefonom igen. Természetesen rendőrt hívtunk, ők mentőt....stb.

Az lenne a kérdésem, hogy mikor, hogyan, és hová fordulhatok a kártérítési igényemmel? Itt is lesz kárszekértő, aki megvizsgálja a biciklimet? A kerékpárt használtan vettem, és azóta elég sokat költöttem rá, de leginkább használt alkatrészeket vettem barátoktól, interneten..stb, így azokról sincs számlám! Vagy elég egy szerviz által adott árajánlatot benyújtanom a javításról? Kb 30 ezer forint lehet javítás, de sajnos nem tudom megelőlegezni jelenleg, főleg úgy, hogy azt sem tudom meddig!

Válaszát előre is köszönöm: Szabó Imre

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a részemre leírtakra kérem forduljon a gépjármű tulajdonosához, és kérje a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának megnevezését. Mivel rendőrségi intézkedés történt, ezért hozzájuk is fordulhat az előbbiekben említett tájékoztatásért.

A kerékpár mivel felújításon esett át az ezzel kapcsolatos információkat a szemle alkalmával bocsássa a kárrendezésben illetékes kárszakértő rendelkezésére. Amennyiben személyi sérülés történt - ezzel kapcsolatos információt levele nem tartalmaz - valamint amennyiben egyéb járulékos kártérítési igénye is van / pl: ruházat elszakadt stb./ kérem jelezze írásban a kárrendezésben illetékes biztosítótársaságnál.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.