Vajon tényleg ennyi volt a kár?

2015.06.04. 09:57

Kedves Biztosításdoktor!

Tavaly nyáron öcsém némiképp összetörte a kocsimat, nem adott elsőbbséget egy motorosnak aki leamortizálta a kocsi jobb elejét - sérült a lámpa, a lökhárító, a sárvédő és minimálisan a motorháztető is (Skoda Roomster).

Casco volt az autón, márkaszerviz 550 000 Ft-ot számlázott ki a biztosítónak, de ezzel még nem is lenne akkora gond, de később a biztosító küldött nekem egy levelet, miszerint a kötelezőm terhére megjavították a motoros motorját, közel 600 000 Ft-ért, és ha nem akarom hogy a bónuszom csökkenjen akkor ezt az összeget fizessem be.

Én kértem, hogy láthassam a számlát amire kifizetek 600 000 Ft-ot, de ezt a biztosító megtagadta közelebbről meg nem nevezett személyiségi jogokra hivatkozva - azzal semmi problémájuk nem volt hogy tőlem kértek volna 600 000 Ft-ot bemondásra. A kérdésem az lenne hogy ez valóban a tényleges jogi helyzet vagy valamilyen lehetőség a számla megismerésére fizetés előtt?

Köszönettel, Szabidoki

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján lehetőség van az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján kifizetett összeg megtekintésére, hiszen mint írtam az Ön gfb. szerződésének terhére kifizetett kártérítési összegről van. Kérem forduljon írásban az illetékes biztosítótársasághoz, kéréséhez jogi segítséget is igénybe vehet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.