Az ütközést csak vészfékezéssel lehetett elkerülni

2015.06.05. 13:09

Tisztelt Biztosításdoktor!

Kérdésem az lenne, hogy motorozás közben, egy védett úton haladva kifordultak elém, az ütközést csak vészfékezéssel lehetett elkerülni, azonban eközben a motorral elestem, abban kár keletkezett. Aki kifordult elém elismerte felelősségét, betétlapot töltöttünk, tanuk vannak, hogy másképp az autónak csapódtam volna.

Kérdésem az lenne, hogy a biztosító fog-e fizetni attól, hogy az hibás féllel fizikailag nem történt meg a baleset?

Válaszát köszönöm: Dávid

Tisztelt Érdeklődő!

A káresemény az úgynevezett ütközés nélküli balesetek kategóriájába tartozik a leírtak értelmében, hiszen egy nagyobb - akár az Ön testi épségét veszélyeztető - baleset elkerülése végett döntött a vészfékezés mellett.

A baleset okozójának felelősségvállalása valamint a rendelkezésre álló független tanúk nyilatkozata alapján valamint a kárrendezésben illetékes biztosító részére benyújtott részletes kárleírás esetén nem látom okát a kártérítés elutasításának. A tanúk elérhetőségét bocsássa a biztosító rendelkezésére mielőbbi nyilatkoztatásuk érdekében.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.