2015.06.08. 15:25

Üdvözlöm!

Sajnálatosan az autómat (Mazda 323F 2. ditd Exculsive) egy figyelmetlen sofőr hibájából összetörték. Az autót elszállítottam, majd elindult a kár felmérés, ami totál kárt állapított meg ( az autót 400 ezer forintból lehetne megjavítani, a tax árát nem ismerem, de a használt autó. hu oldalán ez az autó 7-800 ezer forintba kerül).

Sajnálatosan nem kaptam annyi pénzt a biztosítótól,hogy az autómat ebből meg tudjam javítani, kénytelen leszek az autót leadni a biztosító által meg versenyeztetett roncs értékesítőnél.

A kérdésem az lenne,hogy mivel önhibámon kívül történt a balesetem (a másik fél nem állt meg a stop táblánál, hibáját el ismerte) és az autót nem szerettem volna eladni eddig, ha vásárolok egy másik ugyan ilyen(kilométer, felszereltség, motor teljesítmény) autót, annak az átírását a biztosító megtéríti, beleértve a vagyonosodási illetéket is?

Szíves válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A balesetben gazdasági totálkárossá vált gépjárműve helyett vásárolandó gépjármű átírási költségét, eredetiség vizsgálatának költségét, a forgalmi engedély és törzskönyv illetékét megtéríti számla alapján a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság azonos kategóriájú gépjármű vásárlása esetén teljes mértékben, mert ezen igények a járulékos kárigények kategóriájába tartoznak mivel a baleset bekövetkezése nélkül fel sem merültek volna.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.