2015.06.12. 14:15

Tisztelt Biztosításdoktor!

2003 óta folyamatosan van autóm, megszakítás nélkül biztosítási jogviszonnyal. Ez idő alatt 2008-ban egy saját hibás koccanásom volt. Sajnos épp év végén, ekkor még év végén volt a biztosítási forduló időpont, így mire kijött a határozat, B6 ról B4 helyett B3-ra módosították a szerződésem. Viszont 12 év alatt egy koccanással is el kellett volna, hogy érjem a B10-es bónusz kategóriát.

A biztosítók viszont váltáskor valahogy mindíg elfelejtik emelni a besorolásomat. B6-ban vagyok még mindíg, legutóbb azon indokkal nem emelték a bónuszt, hogy az előző biztosításomat nem évforulóra, hanem érdekmúlásra hivatkozva mondtam fel. A régi bónusz igazolást postáztam a jelenlegi biztosítónak, szerepel rajta, hogy a következő bónusz fokozat B7-ben kötendő, jelenleg mégis (lassan két éve) B6-van vagyok. Kérdésem, hogy van-e olyan központi adatbázis, ahol nyilvántartják a bónuszokat. Szinte minden évben újrakötöttem a biztosításomat, volt vagy 8 autóm, néha párhuzamosan, szóval bonyolult a képlet. Hová tudok fordulni, hogy ne fizessek többet indokolatlanul tovább?

Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel: Rutz Csaba

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben rendelkezik a levelében leírt biztosítótársaságok részére átadott bonusz és kártörténeti igazolásokkal, illetve az adott gépjárművek kártörténeti igazolásának másolatával, törlésértesítőkkel, akkor bocsássa az igazolásokat a jelenlegi biztosítója rendelkezésére, mert lehetőségük van a kárnyilvántartótól történő lekérdezéssel a jelenlegi bonusz fokozat módosítására, és a többlet fizetmény időszaki betudására.

Olyan eset lehetséges, ha a gépjárműve megvásárlása és értékesítése között nem telt el kilenc hónap biztosítással fedezett időszak ez esetben nem léptethető a bonusz fokozat, mert nem felel meg a minimális megfigyelési időszaki szabályozásnak.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.