2015.06.18. 16:10

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy hete az autómnak nekitolattak a gyerekem edzésén. A hátsó lökhárítóm kilyukadt, pukli lett, a vontatófej ablaka is sérült, plusz a lökhárító kimozgósodott. A hölgy megvárt aki beletolatott az autómba, és hívta az élettársát aki jött is nemsokára.

Megkért az úr hogy ne szóljak rendőrnek, biztosítónak mert hát az édesanyjáé az autó, és ismerjük egymást. Elvisszük együtt szerelőhöz és megcsináltatja. Én belementem, jóindulatú vagyok.

De a megbeszélt időpontra nem jöttel,15-ször telefonáltam mire felvette, és nem volt neki jó az időpont. Majd megbeszéltünk egy másik időpontot. Azt is lemondta. Most egy másik időpont van kialakulóban.

Nem tudom mit érdemes tenni, mi a teendő ha még valami lehetséges? Ha meg is csináltatja,szerintem a lyukat, puklit, festést nem fogja helyrehozatni, amire sajnos utólag jöttem rá.

Tisztelettel. Csaba.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjárművére utólag is kérhet kárfelvételt és bejelentheti a káreseményt az okozó biztosítójánál, leírva részükre az ügyfelük által az Ön jóindulatára alapozott hitegetést. Az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítójától rendszám alapján érdeklődhet az okozó biztosítójának nevéről elérhetőségéről, és javaslom mielőbb tegye meg a szükséges kárbejelentést, amelyet a kárfelvétel fog követni.

Amennyiben szükséges a kárszakértő kérhet együttes szemlét ez által az okozott sérülések beazonosíthatóak. Az okozónak a kártérítési összeget - amelyet Önnek fizetnek a gépjármű helyreállítására - lehetősége lesz - amennyiben élni kíván vele - visszafizetni a káresemény lezárását követő tájékoztató levél alapján biztosítójának, és ezáltal megőrizheti a megszolgált bonusz fokozatát.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.