2015.06.23. 11:02

Tisztelt Biztosítás Doktor!

Május közepén az M1-es autópályán az éjszakai órákban elütöttünk egy őzgidát. Hívtuk a rendőrséget, megérkezett a helyszínelő, megkaptuk a papírokat. A kötelezős biztosítóhoz beadtuk a papírokat, azonban egyelőre nem kaptunk egyértelmű választ arra vonatkozóan, hogy térítik-e a teljes kárt (kb. 500 000 Ft). Mi a teendő ebben az esetben? Van-e mérlegelési joga a biztosítónak?

Tisztelettel: Arnold

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtakat, nem pontosan értem. Az Ön gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésének terhére csak másik gépjárműben vagy dologi kárban ( pl. villanyoszlop) harmadik személynek okozott káresemények téríthetőek.

A vaddal történt ütközés, a vadásztársaság felelőssége amennyiben nem megfelelően jártak el a vadak által látogatott terület elkerítésekor. Kérem egyeztessen a helyileg illetékes vadásztársasággal,hogy felelősségüket milyen formában ismerik el, és a gépjármű helyreállítási költségének hány százalékát vállalják át.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.