Megteheti a biztosító hogy nem téríti meg a káromat?

2015.06.29. 15:41

Kedves biztosítás doktor!

A következő kérdéssel fordulok önökhöz. Közúti balesetet szenvedtem vétlen félként. A főúton haladtam mikor egy utcából a stop tábla ellenére egy másik autós nem adta meg az elsőbbséget számomra és átvágott elöttem az úton.

Hogy az ütközést elkerüljem a kormányt félrerántva az út melletti fának ütköztem. A balesetet okozó autóban semmilyen kár nem keletkezett. A helyszínre rendőrt hívtam akik előtt a vétkes sofőr elismerte felelősségét a baleset okozásáért. A rendőrség erről írásos igazolást adott.

A kárigényemet benyújtottam a biztosítójához. Kérdésem megteheti a biztosító hogy nem téríti meg a káromat mert a másik kocsiban nem esett kár?

Válaszát megöszönve:  Magyarósi Krisztián

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt baleset az ütközés nélküli káresemények körébe tartozik, és mint ilyet fokozottan ellenőrzi a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság a káresemények körülményeinek valamint a rendelkezésükre bocsátott kárleírások alapján. Az Ön esetében mint a rendőrségi helyszíni szemel valamint az okozó felelősségvállalási nyilatkozata is rendelkezésre áll, így mindent megtett a káresemény rendezése érdekében. Amennyiben esetleg voltak tanúk nevüket és elérhetőségüket bocsássa a biztosítótársaság rendelkezésére nyilatkoztatásuk céljából.

Üdvözlettel: Horváth László 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.