Megteheti a biztosító hogy nem téríti meg a káromat?

2015.06.29. 15:41

Kedves biztosítás doktor!

A következő kérdéssel fordulok önökhöz. Közúti balesetet szenvedtem vétlen félként. A főúton haladtam mikor egy utcából a stop tábla ellenére egy másik autós nem adta meg az elsőbbséget számomra és átvágott elöttem az úton.

Hogy az ütközést elkerüljem a kormányt félrerántva az út melletti fának ütköztem. A balesetet okozó autóban semmilyen kár nem keletkezett. A helyszínre rendőrt hívtam akik előtt a vétkes sofőr elismerte felelősségét a baleset okozásáért. A rendőrség erről írásos igazolást adott.

A kárigényemet benyújtottam a biztosítójához. Kérdésem megteheti a biztosító hogy nem téríti meg a káromat mert a másik kocsiban nem esett kár?

Válaszát megöszönve:  Magyarósi Krisztián

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt baleset az ütközés nélküli káresemények körébe tartozik, és mint ilyet fokozottan ellenőrzi a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság a káresemények körülményeinek valamint a rendelkezésükre bocsátott kárleírások alapján. Az Ön esetében mint a rendőrségi helyszíni szemel valamint az okozó felelősségvállalási nyilatkozata is rendelkezésre áll, így mindent megtett a káresemény rendezése érdekében. Amennyiben esetleg voltak tanúk nevüket és elérhetőségüket bocsássa a biztosítótársaság rendelkezésére nyilatkoztatásuk céljából.

Üdvözlettel: Horváth László 

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.