Audiban rádiócsere, de csak ésszel

2010.03.11. 11:00 Módosítva: 2010.03.11. 11:00

Kidobtam az Audimból a gyári rádiót, betettem egy DIN keretet és  bekötöttem ISO adapterrel egy jobb készüléket. Sajnos a kijelzőm a  műszerfalon azóta nem mutat semmit, a kormányról nem vezérelhető és  a kulcs kihúzásakor nem hallgat el. Mit lehet ezzel csinálni? Van ehhez  valami illesztőegység?

A pontos válaszhoz szükség lenne az autó és a rádió pontos típusára.

Sajnos a német mérnökök furfangja megnehezíti egyes típusokban a rádió cseréjét, illetve csere esetén megfoszt minket néhány extrától. Azt, hogy a kulcs kihúzásakor nem kapcsol ki a rádió, okozhatja, hogy az ISO csatlakozóban fordítva van az állandó és a kapcsolt áram (az ISO csati szabvány, de a bekötésében eltérések vannak). Egyes Audi típusokban okozhatja, hogy nincs is kapcsolt áram, mert ezt az információt a gyári rádió az autó Can-bus hálózatáról veszi és a helyes bekötéshez szükség lesz egy nem túl olcsó Can-bus modulra. A kormányról való vezérelhetőség a legtöbb autórádiónál megoldható, de külön modul vásárlása szükséges. A gyári kijelző meghajtása csak kevés autórádió-gyártónak fogta meg a fantáziáját, mert szomorú tény, hogy bonyolult, drága és ritka az az ember, aki ezt igényli. Egy autórádió cseréje elsőre olyan egyszerűnek tűnik, de a technika ördöge mindig ott lapul a műszerfal mögött és néha gonosz dolgokat művel. Az Ön esetében az Audi rendszerben gondolkozott, nem csak egy rádióban. Egy szakember a vásárlás előtt tájékoztatta volna azokról a modulokról, amik a rádió cseréjéhez szükségesek és azokról a lehetőségekről, amik pluszszolgáltatásként még választhatók. De semmi nincs veszve, csak egy szakszerviz kell hozzá és minden megoldódik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.