2010.05.10. 13:42

Drága Kütyüdoktor!

Egyszer láttam egy típusjelzés nélküli GPS-t. Fekete volt, szélesvásznú. Semmiféle márkajelzés nem volt rajta. Az tetszett benne, hogy erős napsütésben, polár napszemüvegben is lehetett látni, eddig ez volt az egyetlen ilyen készülék, amit rendesen láttam.

Milyen lehet ez? Hol lehet ilyeneket megnézni, hogy melyik látszik rendesen? Nekem ez a szempont döntő a vásárlás előtt.

Minden GPS-nek ilyennek kellene lennie. Mivel a világon egy helyen készül, keleten, ezért úgy gondolom, hogy némely cégnek külön keresnie kell a választható kijelzők között azt, ami nem jó. Van ilyen is, de a többség, még a multiknál kapható alsó kategória is használható kijelző panellel rendelkezik. Szerencsére ez egy olyan paraméter, ami elsőre látszik a kiválasztásnál. Természetes, hogy a GPS készülékgyártók elitjébe tartozó készülékek mind ilyenek, tehát válassz márkás terméket, hogy ne legyen probléma.

Ha nem autós célra használod, hanem valamely sportág szerelmese vagy, kifejezetten ajánlom a Garmin termékeket, amik sportáganként testreszabott funkciókat kínálnak és alapkövetelményként tekintenek a kijelző olvashatóságára, fényerejére.

Hol lehet ilyen készülékeket kapni, kipróbálni? Nálunk (ez a reklám helye). Minden szaküzletben ki tudod próbálni és tudnak segíteni a legmegfelelőbb kiválasztásában.