Szlovákia meglett, Románia eltűnt

2010.07.02. 12:20

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy Garmin Zümo 550-esem, gyári City Navigator Europe NT v9, RO. A. D. 2006 térképekkel és egy utólag vásárolt kártyás NaviGuide Hungary 5.4 NT-vel.

Pár napja feltöltöttem rá egy Open Maps Szlovákiát, valamint a Garmin oldalról frissítettem a magyar térképet és a gép szoftverjét.

Ehhez képest a román térkép eltűnt, természetesen nincs hozzá telepítő CD a dobozban. Vissza lehet-e csalogatni vagy gudbáj forevör? Egyébként tudomásom szerint nem írtam felül semmit, hacsak az Open Maps térkép nem tesz ilyet.

Az új szlovák térképemhez nem működik a címbeadás. POI-k vannak, a térképen kikereshetek egy célpontot, de az ország/város/utcaneves címmegadásnak még a gombjai sincsenek meg.

Segítségét köszönöm!

Azt hiszem, belekavarodtunk kicsit. A kártya külön nem vásárolható, azt csak készülékkel együtt lehet megkapni, nincs SD-s termék (http://garmin.hu/naviguide-magyarorszag-sdmicrosd-kartya).

A frissítése csak egy fájlcsere, ami letölthető a http://www.garmin.hu/update/NaviGuide_v54NT_SD.zip címről.

Amennyiben hivatalosan vásárolt a Romania Road, akkor kell hogy legyen telepítő CD hozzá. Ha nincs, mert elkallódott, akkor a Navigate Kft. vagy például mi tudunk segíteni a pótlásban, de mindenféleképpen szükséges hozzá a vásárlást igazoló számla.

Térképfeltöltés:
A térképfeltöltések esetében mindig felülírás történik. Mindig fel kell tölteni újra az összes térképet, tudom, hogy vesződséges és sok időt vesz igénybe, de így működik.

Az openmaps ingyenes térképek nem alkalmasak címkeresésre.

Összefoglalva, a felülírt és eltűnt térkép nem csalható elő, azt újra fel kell tölteni. A CD pótolható egy számla ellenében és szívesen segítünk újra rendbe tenni a készüléket.

(http://www.gpslap.hu/szolgaltatas.php )