2010.07.04. 07:56

Tisztelt Doki!

Lehet, hogy buta kérdést teszek fel, de érdekelne a véleménye. Lehetséges-e a Vectra B1 1.8 16v ’98-as kocsimba fedélzeti számítógépet tenni? Az én kocsimban nincs, de a nagyobb felszereltségű Vectrában van. Ha lehetséges, mit kellene vennem és kb. mennyibe kerülne?

Válaszát köszönöm előre is.

Sajnos a gyári átalakítás nem a mi világunk, erről a márkaszerviz szakija tudna nyilatkozni. Mi az utólagos extrák között igyekszünk jónak lenni, és ebből a tevékenységi körből tudok ajánlani számodra megoldást, hogy össze tudd vetni a gyári beépítés árával és tudásával.

Két fedélzeti számítógépet tudok ajánlani, természetesen két felhasználási területre. Ha az autóvezetéssel kapcsolatos információk érdekelnek, akkor a Pioneer AVG-VDP1 a Te készüléked. Ez a szerkezet egy járműdinamikai processzor, ami kapcsolódik minden navigációs bemenettel rendelkező Pioneer fejegységhez. Van beépített GPS vevője és az ebből nyert adatok, valamint a giro szenzor jeléből és az autó sebességjeléből megjelenít egy halom adatot, mint például feszültség, sebesség, fordulatszám, lóerő, nyomaték, centrifugális erő, lejtésszög, tengerszint feletti magasság, gyorsulás, lassulás, idő, hangszint. Ezenfelül rögzíti az egyéni rekordokat a későbbi kiértékelés miatt. Az AVG-VDP1-t a sportos, teljesítménycentrikus autóvezetőknek készítették.

A másik készülék a gazdaságos, környezettudatos vezetést segíti. Ilyen például a Pioneer AVH-3200BT – AVIC-F220 típusú navigációs szett, amelyben találunk egy ECO Drive nevű funkciót. Az ECO Drive a bevitt tankolási adatok, valamint a GPS és az autó sebességjele alapján folyamatos információkat ad a vezetési stílusunkról, segítve a legoptimálisabb technika elsajátítását, megbecsülhető a CO2-kibocsátás és az üzemanyagköltség… A netről letölthető program segítségével kiértékelhető a vezetési stílusunk és letölthető a könyvelő számára elfogadható menetlevél, akár céges/magánhasználat bontásban is.

Sajnos elképzelésem sincs a gyári komputer átalakítási költségéről, de úgy gondolom, hogy valahol ezek a készülékek versenyképesek árban, viszont tudásuk nagyságrendekkel meghaladják azt.