Memóriát veszt a fejegység

2010.07.14. 14:37

Megvettem a fejegységet, szépen be lett kötve, gyújtás adtam a kocsira, bekapcsolom a lejátszót, szépen beállítottam mindent, el is lettek mentve a frekvenciák. Erre ráindítok a kocsira, indítás alatt kikapcsolja a fejegységet, majd ahogy elindult a motor, visszakapcsol a fejegység és nincsenek meg az adott frekvenciák. Esetleg vissza se kapcsolja a fejegységet. Mi lehet a hiba?
A másik kérdés a világítás figyelmeztető jelzésével van gond. Amikor rajta marad a világítás a kocsin, bármelyik első ajtót kinyitva megszólal a hang, hogy lehet megoldani, hogy csak a vezető felőli ajtó nyitásakor szólaljon meg?

Nagyon egyszerű a megoldás. A rádió csatlakozóján van egy piros és egy sárga vezeték és azokon van oldható kkötés. Húzd szét és cseréld meg őket (piros kábel sárgában, míg a sárga pirosban folytatódjon). Az ISO csatlakozó szabványnak számít, de az állandó és a kapcsolt áram autótípusonként forog, ezért tesznek erre a két kábelre külön csatit a fejegység gyártók.
A második kérdésedben csak részben tudok segíteni. Sajna, de nem tudom, hogy a Peugeot esetében hol vannak összehozva az ajtókapcsolók egy pontba. Ezt a pontot kell megkeresni és szétválasztani, hogy csak a bal első ajtókapcsoló maradjon vezérlésnek. Ezt a pontot a márkaszerviz szakija meg tudja nézni a kapcsolási rajzon.
Nem túl szép, de hathatós megoldás lehet, hogy megkeresed a csipogóját és annak csatlakozóján megtalálható az ajtókapcsoló bemenet. Ezt a szálat elvágod és helyére húzol egy kábelt a bal első gombától. Tudom, hogy nem szép, de gyors megoldás.