2010.08.02. 15:40 Módosítva: 2010.08.02. 15:42

Honnan lehet beszerezni a legújabb térképeket, vagy ha nem áll rendelkezésre a legújabb fríssítés, akkor legalább valamilyen update?

Két éve van egy Harman Kardon 810-es GPS navigációm, a benne lévő térképek pedig legalább vagy 3 évesek. Abban kérném a segítségét, hogy honnan lehet beszerezni a legújabb térképeket, vagy ha nem áll rendelkezésre a legújabb fríssítés, akkor legalább valamilyen update?

Azt olvastam, hogy a gyártó nem biztosítja a szoftverfrissítést: azért valamilyen megoldás csak lehetséges, nem? Úgy tudom, hogy a készülék valamilyen iGO-alapú, ún. iGO-klón szoftverrel rendelkezik. Kérem a segítségét, hogy lehetne megoldani, hogy naprakész legyen a térkép rajta?

Azt hiszem, ezzel a készülékkel nem állunk jól. A forgalmazó szűkszavú válaszából annyi derül ki számomra, hogy hamarosan megjelenik a frissítés, de időponthoz ezt nem kötötte. Igaz, hogy ezt a szoftvert is a Nav N Go Kft. készítette, de a Harman megrendelésére, így nincs lehetőség más módon frissíteni az adatbázist, mint a Harmanon keresztül. Ők kérték így, ekkora adatbázist vásároltak, és úgy tűnik, nem is akarnak ebbe pénzt fektetni, ezért nincs frissebb. 
Bízz a hazai forgalmazóban, akinek az asztalán már ott hever a frissítés, de még nincs jogosultsága azt forgalomba hozni, és figyeld a honlapjukat – www.absolutsound.hu