Nagyobb teljesítménnyel mérnek

2010.08.03. 10:49

A következő radardetektor vásárlását tervezem.
Annyi lenne a kérdésem, hogy ha Amerikából rendelem meg, akkor megfelelően fog működni-e itthon is a detektor? Ismerni fogja-e az összes nálunk használt frekvenciát? Sajnos fogalmam sincs, hogy van-e bármi különbség az ottani és a nálunk használtak között.
Válaszát előre is köszönöm.

Akár szerencséd is lehet! Az árkülönbség miatt sokan megpróbálják megrendelni Amerikából a detektort, de rosszak a tapasztalatok. Több esetben a forgalmazó ígéretével ellentétben nem alkalmas az európai használatra a készülék, vagy nem veszi az itteni sávokat, vagy roppant gyenge vételképességgel rendelkezik, na és panaszra, reklamációra nincs lehetőség. 
A mérendő frekvenciasávok különböznek a két kontinens között. Az „X" sáv nálunk nem használatos, ezért egy amerikai készülék, ami ezt a sávot is figyeli, sok téves jelzést ad. A „Ku" sáv az amerikai készülékekben nincs benne, ezért résként tátong a védelmi pajzson az európai használatkor. A „K" sáv nálunk 24,125 GHz, míg a nagy vízen túl 24,150 GHz, a „Ka" sáv hazai pályánkon 34,3 GHz, de ezt az USA-ban 33,4–36 GHz-ig használják, ez az eltérés a készülék érzékenységében jelentkezik, tehát nem olyan távolról és nem olyan biztosan jelez. 
Van olyan, hogy sikerül egy európai használatra átalakított, azaz áthangolt készüléket vásárolni, de annak érzékenysége gyengébb. Ennek az az oka, hogy Amerikában a rendőrök nagyobb teljesítménnyel mérnek, így ott nincs szükség oly nagy vételképességű készülékre, mint nálunk.
Mint az előző példák mutatják, nem olyan egyszerű dolog megtalálni a megfelelő készüléket. Én úgy vélem, hogy vannak erre megfelelő szakemberek és forgalmazók itt hazánkban, és megéri az árkülönbség a biztonságot, hiszen nem két forintról van szó. Ha ilyet szeretnél venni, akkor vegyél egy mély levegőt és vedd meg itthon azt az előjelzőt, amit már kiválasztottak és ellenőriztek helyetted. Van garancia, tudsz kérdezni, és ha baj lenne, tudsz reklamálni. A netes vásárlásnál könnyen mellényúlhatsz, és hamis biztonságot vásárolsz magadnak, akkor inkább ne legyen ilyened. 
A radardetektor egy nagyon pompás eszköz, aminek egyetlen célja az lehet, hogy a hibásan kihelyezett túlkorlátozó táblák és a sutyiban elrejtőzködő büntetni és nem betartatni vagy balesetet megelőzni akaró rendőrök bősz haragját előjelezze, és ezzel rákényszerítsen minket a szabályok betartására. Magam, családom és minden embertársam érdekében azt kérem, hogy ha veszel is egy ilyet, tartsd be a sebességhatárt és ne érezd azt, hogy most már mindent lehet. Ez a szerkezet csak jelez, vezetni nem tanít meg senkit és a reakcióidőt sem javítja! 
Természetesen mi is árusítunk előjelzőket, amiket mi teszteltünk és folyamatosan ellenőrzünk.